Írottkő futóverseny 46 km-es táv

Nevezés előtt kérjük, hogy olvasd át a versenyszabályzatot, melyet a nevezési feltételek menüpont alatt találsz meg.

Információk

Táv: 46,4 km
Szintkülönbség: 1530 m D+
Szintidő: 7:30 óra

Női kategóriák: -39, 40-54, 55+
Férfi kategóriák: -39, 40-54, 55+
Rajt: 09:00

NEVEZÉSI DÍJAK:
Kedvezményes időszak a nevezés megkezdése után egy hónapig: 55 EUR
Előnevezés 09.23-ig: 65 EUR

46 km trail running

foto: Kappel Gyula

NEVEZÉS TARTALMA

Az alábbi pontokban összegyűjtöttük hogy miért érdemes benevezned a versenyre

Versenyünkön a Watchman Timing által működtetett chipes időmérő rendszert használjuk. 

Az érintésmentes chip a rajtszám hátoldalán található, így a futás közben semmi másra nem kell figyelned. Nem kell a bokádra vagy a csuklódra erősíteni szalagot, és nem kell a dugós rendszert használnod, így zavartalanul koncentrálhatsz a futásoda.

Amennyiben a versenyen sikerül szintidőn belül teljesítened a távot, egy egyedi dizájnnal ellátott befutóéremmel jutalmazunk meg, amely örök emlékként őrzi majd azokat a felejthetetlen pillanatokat, amelyeket a verseny során átélhettél.

A frissítőpontjainkon mindent megtalálsz, ami a sikeres teljesítéshez szükséges. Biztos lehetsz benne, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy segítsünk neked a legjobbat kihozni magadból!

A pontos nyomon követés érdekében, a verseny előtt megosztjuk az útvonalakat GPX track formátumban is, így kényelmesen nyomon tudod követni a pálya vonalvezetését az órádon vagy a telefonodon keresztül. Ez a lehetőség biztosítja, hogy mindig tisztában legyél az aktuális pozícióddal, és hogy ne tévedj el a verseny során.

Az útvonalakat a nemzeti park képviselőivel egyeztetve, szalagokkal és egyéb módszerekkel jelöljük ki, hogy a lehető legjobban irányított legyen a versenyzők útvonala. Az ilyen megoldások, valamint a GPX track segítségével szinte teljesen kizárható az eltévedés esélye, így a versenyzők teljes biztonságban és nyugalomban haladhatnak a verseny során.

A verseny ideje alatt professzionális hangosítás és műsorvezető lesz jelen, akik a legjobb zenékkel fogják fűszerezni a hangulatot, hogy mindenki a versenyre fókuszálhasson.

Minden induló a rajtszám átvételekor egy exkluzív rajtcsomagot kap, amely tele van különböző szponzoroktól kapott ajándékkal és termékmintákkal. Az ajándékok között szerepelhetnek sportfelszerelések, éttermi és wellness szolgáltatások utalványai, valamint finom élelmiszer- és italtermékek is, amelyeket a verseny után élvezhetnek az indulók.

Az eseményen célunk, hogy minimalizáljuk a szeméttermelést, ezért a frissítőpontokon és a rajt/cél területen is szelektív hulladékgyűjtést alkalmazunk. Az „Zero Waste” programunknak köszönhetően az esemény után a tányérok és poharak újra felhasználásra kerülnek, így csökkentjük a hulladék mennyiségét. Emellett, az ökotoalett használatával is támogatjuk a környezetvédelmet. A környezetvédelem kiemelt fontosságú számunkra, ezért kérünk minden résztvevőt, hogy az eseményen tegyen meg mindent a környezet megóvása érdekében.

A verseny rajtja előtt közös, zenés bemelegítést tartunk, hogy segítsünk csökkenteni a sérülések esélyét és javítsuk a hangulatot a rajt előtt. Ez az élményteli tevékenység biztosítja, hogy mindenki felkészülten kezdje a versenyt, és a kellemes zenei aláfestés további lendületet ad az induláshoz.

Mivel a verseny rajtja a Kincs Pihenő területén található, autóval csak nagyon korlátozott számban lehet a helyszínen parkolni. Egyesületünk ingyenes buszjáratot biztosít Kőszegről a rajt területéig. A buszok 15-20 perces intervallumokban közlekednek Kőszeg és a  hegyen található síház között, így biztosítják, hogy minden versenyző időben megérkezzen a rajthoz. Ez a szolgáltatás egy kényelmes és stresszmentes megoldást nyújt a parkolási problémák elkerülésére érdekében.

A hegyen kialakítunk egy csomagmegőrző sátrat, ahol minden induló számára biztonságos helyet biztosítunk a verseny idejére a személyes holmijuknak. A csomagokat a rajtcsomagban található biléta alapján helyezzük el, ezért kérünk mindenkit, hogy ne felejtsék el magukkal hozni ezt a bilétát. A csomagmegőrző sátor egyszerű megoldást nyújt a dolgok biztonságos tárolására, így a versenyzők nyugodtan koncentrálhatnak a futásra anélkül, hogy aggódniuk kellene a személyes holmijuk biztonsága miatt.

A verseny teljes időtartama alatt jelen lesz a mentőszolgálat, emellett több ponton a pályán elsősegélynyújtásban jártas képzett pályabírók dolgoznak. 

A célba érkezve lehetőséged lesz felfrissülni és pihentetni a fáradt izmaidat. Szakértő masszőreink a célterületen állnak rendelkezésedre, hogy segítsenek felépülni a verseny után. Egy jó masszázs nagyszerű lehetőség a kimerült test és lélek regenerálására.

Az Írottkő Futóverseny nem csupán egy verseny, hanem egy hosszú múltra visszatekintő, hagyományokkal átszőtt esemény. Az idei évben szeretnénk tovább folytatni ezt a hagyományt, és egy nagyszabású, professzionális futóversenyt szervezni, amely átlépi a határt, és összekapcsolja a magyar és osztrák területeket. Hosszú hónapokon át dolgoztunk azon, hogy minden részletre odafigyelve, egy felejthetetlen és emlékezetes élményt nyújtsunk minden résztvevőnek. 

Az Írottkő a Dunántúl és Burgenland legmagasabb csúcsa. Az útvonalak tervezésekor az volt a célunk, hogy azok a kőszegi hegység legszebb pontjait érintsék mind a magyar, mind az osztrák oldalon. A pályák gyönyörű erdős részeket és domborzati különlegességeket érintenek, és mesés kilátást biztosítanak mindkét ország irányában. Ha az időjárás tiszta, akkor a Balaton-felvidék és az osztrák Rax és Schneeberg csúcsai is láthatóak lesznek.

Indulás a Kincs pihenőtől, a versenyzőknek 46 km-t kell teljesíteniük és 1530 méternyi szintkülönbséget kell leküzdeniük. Az első frissítőpont a Vörös Keresztnél található, ahonnan az útvonal Velem irányába vezet. Velem után Bozsokra érkeznek, majd átlépik az országhatárt Ausztriába, ahol folytatódik a verseny útvonala.

Az útvonal Rohoncot elhagyva meredeken emelkedni kezd, ez egy igazán kitartást igénylő szakasza a versenynek. A versenyzőknek meg kell küzdeniük ezzel a nehéz szakasszal, mielőtt felérnek az Írottkőre. Az Írottkő csúcsánál a versenyzők tovább futnak a Hirschenstein csúcsáig, majd visszafordulnak és a 18km-es verseny útvonalát követve haladnak tovább.

A Hörmann parkoló, Kendig csúcs, Vörös Kereszt, Óház, Ördögtányér útvonalon érkeznek vissza a célba. Ez egy hosszú, kemény és igényes verseny, amely kihívást jelent a résztvevők számára. Azonban a célba érkezéskor érzett büszkeség és elégedettség garantáltan feledteti majd az összes nehézséget.